PreVIEW: maand april 2019

Iedere maand vind jij in de rubriek PreVIEW een aantal films dat de komende maand uit gaat komen. We tippen je dé highlights voor de maand april. Misschien is het met het komende zonnige weer zonde om in de bioscoop te zitten, maar van een avondje bios met een van deze films zul je geen spijt krijgen, wat het weer ook is.

1. They Shall Not Grow Old

In ‘They Shall Not Grow Old’ geeft Peter Jackson een nieuw inzicht in de menselijke ervaring van het leven aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog. In de documentaire zijn oude beelden uit archieven van oorlogsmusea te zien die digitaal bewerkt en ingekleurd zijn. De documentaire komt uit op donderdag 11 april en de trailer bekijk je hier: trailertheyshallnotgrowold.

‘A haunting and moving lesson in how to bring the past vividly alive.’

They Shall Not Grow Old

2. Baantjer het begin

Een jonge Jurre de Cock (Waldemar Torenstra) is in het begin van de jaren 80 nét rechercheur bij de Amsterdamse politie. De Cock en zijn collega Tonnie Montijn (Tygo Gernandt) onderzoeken een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen. De film is deels een vervolg op de Baantjer-film uit 1999, maar dit belooft weer een spectaculaire misdaadfilm te worden. Vanaf witte donderdag 18 april in de bioscopen in Nederland! Bekijk de trailer hier: trailerbaantjer.

3. Western Arabs

Omar Shargawi wil zijn vader Munir beter begrijpen. In het huidige Denemarken wordt het agressieve karakter van de Palestijnse Munir veroordeeld. En hoewel Omars vader al lange tijd in Kopenhagen woont en is getrouwd met een Deense vrouw, is hij nog steeds niet helemaal geaard in de Deense maatschappij. Munirs traumatische ervaringen uit de oorlog zijn bovendien overgedragen op zijn zonen. Maar Omar wil niet zoals zijn vader worden en, als vader van een dochter, is bang om het gedrag van zijn vader over te nemen. Twaalf jaar lang richtte Omar de camera op zichzelf, zijn vader en zijn vrienden en familie. Deze documentaire scoort in het opnameland Denemarken het cijfer 8 op een schaal van 10; een aanrader dus! In Nederland is de film te zien vanaf donderdag 25 maart en duurt 77 minuten. Bekijk de trailer hier: trailerwesternarabs.

Heb jij een filmtip voor de maand mei? Laat het ons dan weten! Veel kijkplezier met deze films komende maand.