PreVIEW: maand mei 2019

Iedere maand vind jij in de rubriek PreVIEW een aantal films dat de komende maand uit gaat komen. We tippen je dé highlights voor de maand mei.

1. Pokémon Detective Pikachu

De mysterieuze vermissing van privédetective Harry Goodman zorgt ervoor dat zijn 21 jarige zoon Tim op zoek gaat naar wat er is gebeurd. In zijn zoektocht krijgt Tim hulp van de voormalige partner van zijn vader; Detective Pikachu, een schattige detective die zelfs voor zichzelf nog een verwarring is. Als ze erachter komen dat zij het enige mens-Pokémon duo zijn dat elkaar kan verstaan, besluiten Tim en Pikachu samen te werken om het mysterie te ontrafelen. Deze film komt uit op woensdag 8 mei en zal vanaf dan ook in de bioscoop in Bergen op Zoom te zien zijn. Bekijk hier de trailer: trailerpokemon.

2. The Sun Is Also a Star

Student en romanticus Daniel Bae en de Jamaicaanse pragmaticus Natasha Kingsley ontmoeten elkaar – en vallen voor elkaar – op een magische dag in New York. VMet slechts enkele uren op de klok in wat haar laatste dag in de VS lijkt te zijn, vecht Natasha net zo hard tegen de uitzetting van haar familie als ze vecht tegen haar ontluikende gevoelens voor Daniel, die vervolgens net zo hard werkt om haar te overtuigen dat ze voor elkaar bestemd zijn. Een echte dramafilm voor iedereen vanaf 6 jaar. Deze film is vanaf donderdag 16 mei te zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk de trailer hier: trailersun.

3. Godzilla II: King of the Monsters

Deze avontuurlijke actiefilm toont ons de heldhaftige daden van het cryptozoölogische instituut ‘Monarch’. De leden nemen het op tegen immens grote monsters, waaronder de machtige Godzilla, die in botsing komt met Mothra, Rodan en zijn grootste aartsvijand: de driekoppige koning Ghidorah. De mensheid en zijn bestaan komt in gevaar zodra alle wezens, waarvan het bestaan ontkend werd, opstaan. De spannende film voor 12+ is vanaf donderdag 30 mei te zien in de bioscopen, maar de trailer kun je hier al bekijken: trailergodzilla.

‘The only thing scarier than Godzilla, is Godzilla’s lawyers.’

Paul Watson

Heb jij een filmtip voor de maand juni? Laat het ons dan weten! Veel kijkplezier met deze films komende maand.