Een Gruwelijk Feest (verslag) (foto’s volgen)

AAHHH!! Denk je een doodgewone psychiatrische kliniek te bezoeken, blijkt het toch geen normale kliniek te zijn. Tja, het bleef een halloweenfeest, waar niets was wat het leek.

‘Een geslaagd feest’, aldus de activiteitencommissie. Voor het onderbouwfeest van afgelopen vrijdag 2 november is het hallloweenthema gekozen. Dat was voor de activiteitencommissie al een feest in de voorbereidingen.
Afgehakte ledematen, bebloede messen, hersens; alles kwam voorbij. En niet allemaal om de aula te versieren, neejoh! De achterkant van de school werd omgebouwd tot een echte psychiatrische inrichting, met professoren, lijken én half-lijken. Wie leeft, wie niet? Is een avondmaaltijd wel wat het lijkt? En, wat doet meneer Kil in een mortuarium?
Groepjes begonnen hun tocht bij de sleutelbewaarder. Een laatste check of iedereen geschikt is om naar binnen te gaan, want direct bij binnenkomst lopen ze professor Hulsman tegen het lijf. Hij vertelt over de bijzondere kliniek waarin ze zich nu bevinden. ‘Een kliniek vol met bijzondere diagnoses.’, aldus professor Hulsman.
Na een korte interactie met professor Hulsman, moet hij snel weg en neemt professor Deckers het even over. Al snel leidt hij de groep bezoekers naar de eetzaal van de kliniek. Een vreemde geur, etensresten op de borden en een bebloed tafelkleed? Bezoekers hebben al gauw het idee dat iets niet helemaal klopt. En dat gevoel is juist. De stem van het pas uitbehandelde meisje dwaalt nog rond in deze eetzaal. De bezoekers worden niet alleen met de stem geconfronteerd, maar ook met de geest van het meisje. Nadat ze de schim schreeuwend en wel tegen het lijf gelopen zijn, wordt de groep snel opgehaald door professor Hulsman. ‘Een klein mankementje.’, zoals hij zou zeggen.
De weg wordt verder vervolgd naar het mortuarium waar meneer Kil als project van mw. Lee ligt. Ze laat haar werktuigen zien, maar terwijl ze dat doet, blijkt dat meneer Kil een half-lijk is. Hij staat op en jaagt de gasten weg, op naar het MKUCentre.
Het MKUCentre? Ja, de zaal waarin alle experimenten met mind control uitgevoerd worden. Hier wordt een patiënt geëlektrocuteerd door professor Bakkerus en professor Hulsman. Deze professoren laten de patiënt een ‘trucje’ doen; ATTACK! Alle patiënten komen tevoorschijn en vallen de bezoekers aan. Rennend, gillend en huilend verlaten ze de kliniek.
Maar, het was toch een feest en geen ‘feest’? Dat klopt. Ondertussen was er een groot feest voor de onderbouw aan de gang. DJ’s Quinn en Julien draaiden de avond aan elkaar met hits van Snollebollekes, maar ook met K3 zong iedereen natuurlijk luidkeels mee.
Er kwamen ook veel verschillende outfits voorbij. Zo zagen we een volledige non op het feest, maar ook de Ghostbusters ontbraken niet! Een sumoworstelaarpak en de duivelse engeltjes; iedereen was er.
Tekst: Tomas Brouwers
Allemaal bedankt voor jullie komst! Vergeet niet om met koeienletters in Comic Sans op je voorhoofd te schrijven dat het gala op donderdagavond 20 december zal plaatsvinden. Tot dan!